onsdag 27 juni 2012

Köttfärswok

Igår blev det en färgglad wok till middag bestående av köttfärs, bambuskott, haricot verts och paprika. Oftast gör jag mina woker på kyckling men köttfärsen är dock ett riktigt bra alternativ. Tillsätter man lite sweet chili-sås så får köttfärsröran en lagom hetta som passar utmärkt för wok!


Köttfärswok
(4-6 portioner)

ca 500g köttfärs
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
5-6 msk sweet chili-sås
½-1 msk kinesisk soya
1 burk krossade tomater
1 burk bambuskott
2 nävar haricot verts
1 röd paprika
salt och svartpeppar
1 paket äggnudlar (4 portioner)
olivolja

Gör så här:
Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Hacka löken och fräs den i lite olja tillsammans med köttfärsen i en stekpanna. Finriv/pressa över vitlöksklyftorna och krydda med salt och svartpeppar. Tillsätt sweet chili-såsen, soyan och de krossade tomaterna och låt koka en stund. Häll av vattnet från bambuskotten och tillsätt dem samt haricot vertsen och strimlad paprika. Låt alltsammans koka ihop en stund, smaka eventuellt av med salt och svartpeppar och servera sedan köttfärswoken med nudlarna.

1 kommentar:

  1. Smaskens!
    Och jag behövde inte ens laga till det :)

    SvaraRadera