Fläskfilé i tunnbröd
(4-6 portioner)
(4-6 portioner)
ca 600 gram fläskfilé
1 gul lök
1 röd paprika i strimlor
6-7 färska champinjoner
2 vitlöksklyftor
½ msk kinesisk soja
1 msk kycklingfond
2 msk sweet chilissås
½ tsk sambal oelek
1½ dl vatten
1 burk crème fraiche (2 dl)
salt och svartpeppar
1 paket tunnbröd
sallad
Gör så här:
Skär fläskfilén i tunna strimlor. Fräs köttet tillsammans med hackad lök och finriven vitlök. Låt fläskfilén få färg och tillsätt sedan resten av ingredienserna utom crème fraichen. Låt puttra tills all vätska har försvunnit. Rör sedan ner crème fraichen och låt koka ihop någon minut, smaka av med salt och svartpeppar. Servera i mjukt ihoprullat tunnbröd!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar