torsdag 14 juni 2012

Fläskfilé i tunnbröd

Häromdagen såg jag ett recept hos Kryddburken.se där man hade strimlat fläskfilé, gjort en god sås och serverat detta i tunnbröd. Det såg väldans gott ut och jag var såklart tvungen att pröva detta själv. Vanligtvis hade jag nog inte valt att tillaga fläskfilé på det här viset men det är alltid kul att prova något nytt! Det blev dock några ändringar i originalreceptet utifrån det jag hade hemma.


Fläskfilé i tunnbröd
(4-6 portioner)

ca 600 gram fläskfilé
1 gul lök
1 röd paprika i strimlor
6-7 färska champinjoner
2 vitlöksklyftor
½ msk kinesisk soja
1 msk kycklingfond
2 msk sweet chilissås
½ tsk sambal oelek
1½ dl vatten
1 burk crème fraiche (2 dl)
salt och svartpeppar

1 paket tunnbröd
sallad

Gör så här:
Skär fläskfilén i tunna strimlor. Fräs köttet tillsammans med hackad lök och finriven vitlök. Låt fläskfilén få färg och tillsätt sedan resten av ingredienserna utom crème fraichen. Låt puttra tills all vätska har försvunnit. Rör sedan ner crème fraichen och låt koka ihop någon minut, smaka av med salt och svartpeppar. Servera i mjukt ihoprullat tunnbröd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar