söndag 2 oktober 2011

Laxlasagne med kräftstjärtar och spenat

Jag har gjort den här laxlasagnen förut men idag åkte även några kräftstjärtar i och det passade perfekt, dessutom använde jag de spenatplattorna som blev kvar sedan sist jag gjorde lasagne. Det blev lika gott som då, om inte godare! Detta är verkligen ett toppensätt att tillaga lax på.


  Laxlasagne med kräftstjärtar och spenat
  (ca 6 portioner)

500g laxfilé
1 burk kräftstjärtar i lake
1/2 paket lasagneplattor
1 paket Kelda ostsås - Simply cheese
3 dl mjölk
2 dl riven ost + lite till garnering
2 vitlöksklyftor
1-2 msk maizenaredning
ca 150g färsk bladspenat
färsk timjan
salt och svartpeppar

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200°. Värm upp ostsåsen, tillsätt mjölk och den rivna osten. Låt alltsammans smälta samman under omrörning, pressa i vitlöksklyftorna och red av med maizena till önskad konsistens. Smaka av med salt och ställ sedan åt sidan. Skär laxen i strimlor och krydda med lite salt och svartpeppar. Lägg först ett tunt lager ostsås i en ugnsform, varva sedan lasagneplattor, spenat, lax, timjan, lite svartpeppar och ostsås. Avsluta med lasagneplattor och ostsås. (På sista lagret strimlade jag även lite purjolök och strödde över.) Strö riven ost ovanpå och grädda i ugnen i ca 30-45 minuter, lägg på aluminiumfolie om det börjar bli bränt. Servera med en god sallad!

4 kommentarer:

  1. your BLOG is beautiful!

    Thank you!

    greatings from switzerland
    Jacqueline ♡

    http://jacquelineswhitehome.blogspot.com/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oh, thank you very much! It makes me really happy to hear that. :)

      Radera
  2. Oj så mycket gott här finns hos dig. Snygg header och många recept som jag direkt känner att jag vill prova här hemma. Tack för all tips!

    Kommer absolut hit igen.

    Ha det bra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Marina! Vad härligt att höra att du tycker om min blogg och att du har hittat några favoriter bland recepten. :) Jättekul att du gillar headern också, det gjorde min dag!

      Du är varmt välkommen tillbaka!

      Radera