Chokladmousse på mjölkchoklad
(4 portioner)
(4 portioner)
150g av någon av Marabous mjölkchoklader
2 äggulor
2,5 dl grädde (plus lite till)
Gör såhär:
Vispa grädden. Smält chokladen försiktigt i vattenbad eller på låg effekt i mikron. Låt svalna till rumstemperatur och rör ned äggulorna (som även dem ska vara rumsvarma). Om chokladen och äggen skär sig, häll över lite grädde och blanda runt tills du får en jämn smet. Vänd sedan ner den vispade grädden lite i taget och häll upp i portionskålar. Ställ i kylskåp i ca 3 timmar eller i frys ca 1 timme Garnera gärna med lite överbliven choklad!
Ser gott ut det där!
SvaraRaderadet går lika bra med blockchocklad och litte socker i grädden det var gätte gott =) tack för tipset=)
SvaraRaderaDet kan jag definitivt tänka mig att det gör. Recept är till för att experimentera med. :) Tack själv för att du läser bloggen!
Radera