Carrot Cupcakes
(4 stora muffins)
(4 stora muffins)
Muffins:
1 dl rårörsocker
1 ägg
1 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk kanel
1,5 dl finrivna morötter0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk kanel
Frosting/Glasyr:
100g philadelphiaost
1,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda sedan ihop de torra ingredienser, häll över till äggsmeten och vispa runt. Blanda till sist i morötterna och rör till en jämn smet. Fördela smeten i muffinsfromar och sätt in i ugnen ca 10-12 minuter. Låt svalna en stund. Rör ihop ingredienserna till glasyren och bred på över muffins. Dekorera med lite rivna morötter!
Super goda :) Bakade efter ditt recept och det blev en succé!!!
SvaraRaderaJa, visst är de! Roligt att höra att de blev bra. :)
RaderaJag har redan bakat två omgångar av dessa cupcakes, dubbel sats, och gett bort till svärmor, mormor, grannen... En fantastisk hit! Tack för ett härligt recept.
SvaraRadera-Johanna
Åh, vad roligt! Fina muffins är perfekt att ge bort som present. :) Tack själv för dina snälla ord!
RaderaMin mamma bakade dom och gjorde glasyren. Istället för att lägga morötter överst lade hon dem i smeten. Sen lade hon lite kokos som hon hade blandat med karamell färg! Den blev fina, och goda! Du borde pröva dem! /kimberley
RaderaLåter toppen det med! :)
Radera