lördag 17 september 2011

Grön lasagne med spenatplattor

Jag har exprimenterat fram en hel del olika lasagnerecept det senaste året men den jag gjorde till middag ikväll tar nog minsann priset! Den här gången använde jag bland annat spenatplattor istället för vanliga plattor och dessutom hade jag lite philadelphiaost i köttfärssåsen. Det blev en riktigt krämig och smakrik lasagne!


Lasagne med spenatplattor
(6 portioner)

ca 600g köttfärs
1 burk Mutti krossade tomater
100g philadelphiaost
1 köttbuljongtärning
1,5 msk balsamvinäger
2 msk tomatpuré
0,5 tsk sambal oelek
1 paket Keldas ostsås Simply cheese
1 paket lasagneplator - spenat
riven ost
salt och svartpeppar

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200°. Bryn färsen i en djup stekpanna, krydda med salt och svartpeppar och smula även över köttbuljongen. Tillsätt de krossade tomaterna, philadelphiaost, balsamvinäger, tomatpuré och sambal oelek. Låt alltsammans puttra några minuter. Varva sedan köttfärssås, ostsås och lasagneplattor - börja med köttfärssås och avsluta med ostsås. Strö tillsist riven ost ovanpå lasagnen och sätt in i ugnen ca 30 minuter. Servera med sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar