Thaiköttbullar i röd currysås
(4-6 portioner)
(4-6 portioner)
Köttbullar:
ca 600g köttfärs
1 ägg
2 pressadevitlöksklyftor
1/2-1 tsk sambal oelek
lite ströbröd
salt och svartpeppar
Röd currysås:
1 burk kokosmjölk
2 rågade tsk röd currypaste
2 dl vatten
2 vitlöksklyftor
saften från ½ lime
1 tsk soya
1½-2 tsk kalvfond
½ tsk worchestersås (kan uteslutas)
2 tsk röd pesto
1-2 tsk tomatpuré
1 morot
1 paprika
salt och svartpeppar
ev. lite maizenaredning
Gör såhär:
Blanda ingredienserna till köttbullarna, smaka av med salt och svartpeppar och bilda sedan lagom stora bollar av dem. Häll kokosmjölken i en kastrull eller en wokpanna. Tillsätt även vatten, röd curry, de pressade vitlöksklyftorna, limesaft, soya, kalvfond, (worchestersås), pesto och tomatpuré. Häll eventuellt i lite maizenaredning för att få currysåsen tjockare. Låt puttra ca 10-15 minuter under lock. Grovriv under tiden moroten och hacka paprikan i bitar och låt även dessa puttra med en liten stund. Smaka till sist av med salt och lite svartpeppar. Servera med ris eller nudlar och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar