Hemgjord pizza med marinerad fläskfilé
(4 pizzor)
(4 pizzor)
Degen:
5 dl vatten
6 msk olja
50g jäst
4 dl durumvetemjöl
3 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
2 tsk salt
2 tsk socker
Pålägg:
tomatsås (recept finns här!)
2 bollar mozzarella, tunt skivad
400g riven ost
1 marinerad fläskfilé, tunt skivad
6-7 champinjoner, skivade
ca 3 tomater, skivade
1 grön paprika, i stavar
vitlöksost
ruccola
Marinad till fläskfilén:
1 dl olivolja
1 msk balsamvinäger
1 msk kycklingfond
1 tsk sambal oelek
2 pressade vitlöksklyftor
Gör såhär:
Blanda först och främst ihop ingredienserna till fläskfilémarinaden och lägg i en påse tillsammans med en fläskfilé, låt marinera minst en timme. Börja sedan med degen och lös upp jästen i ljummet vattnet och olja, tillsätt även salt och socker. Arbeta in mjölet lite i taget med hjälp av din assistent eller med degkrokarna på elvispen, låt degen arbetas i ca 10 minuter. Täck med bakduk och låt jäsa till dubbel storlek (ca 1-2 timmar).
När degen jäst klart delar du den i 4 delar, lägger på tomatsås, mozzarella och riven ost samt resten av påläggen. Grädda i ugnen på 225° i ca 10-15 minuter. Servera med lite ruccola!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar