söndag 30 oktober 2011

Kycklingpaj med chorizo och bacon

Även fast jag knappt kan gå på grund av att min rygg är helt åt fanders så blev det faktiskt lite middag gjort denna söndagskväll också, med en hel del hjälp från sambon då förstås. Det blev en grymt god och väldigt mättande paj i smak av paprika och chili. Snabb att laga var den också!


Kycklingpaj med chorizo och bacon
(4-6 portioner)

Pajdeg:
50g rumsvarmt smör
4 dl vetemjöl (eller 2 dl vetemjöl och 2 dl rågmjöl)
1½ dl mjölk
2 tsk bakpulver

Fyllning:
2 kycklingfiléer
2 chorizokrovar
1 paket bacon
1 halv paprika
ca 10 cm purjolök
1 burk crème fraiche - paprika & chili
1 dl mjölk
ca 2 dl riven ost
salt och svartpeppar

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200°. Blanda alla ingredienserna till degen och knåda samman till en smidig deg. Tryck sedan ut degen jämnt i en smörjd pajform.
Skär kycklingfiléerna i små bitar och bryn dem tills de fått färg och är genomstekta, krydda med salt och svartpeppar och lägg åt sidan. Stek sedan baconet knaprigt, häll bort vätskan som bildas. Skär korven i skivor och häll över den och kycklingen till baconet. Strimla och skär purjon i bitar och hacka även paprikan i små bitar, tillsätt även detta. Häll över creme fraichen och mjölken och låt alltsammans puttra någon minut på låg värme. Häll över kycklingröran i pajskalet och strö riven ost ovanpå. Grädda i ugnen 15-20 minuter. Servera med sallad.

4 kommentarer:

  1. Ska det verkligen vara 4dl vetemjöl + 2dl rågmjöl?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Nej, där har jag nog råkat skriva fel siffra. 2 dl vetemjöl + 2 dl rågmjöl ska det vara. :)

      Radera
  2. Goaste någonsin! Jag gjorde den precis för min familj, och hade den starka sorten utav chorizo, mycket gott och väldigt enkelt!
    Tack för receptet!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Vad kul att du gillade pajreceptet! Och ja, visst är det något extra med stark korv? :) Tack själv för dina snälla ord!

      Radera