torsdag 8 december 2011

Pad thai wok med en skvätt lime

Denna veckan är sambon uppe i Stockholm och då blir det minsann inte mycket matlagning gjord här hemma. Det är helt enkelt inte lika kul att bara laga mat till sig själv. Istället har jag ätit väldigt mycket pesto i olika former; nudlar med grön pesto och parmesan och toast med röd pesto, ost och ölkorv. Ganska gott ändå! Ikväll ville jag dock ha nått mer "lagat" till middag så det fick bli en lättlagad wok med Santa Marias woksås Phad Thai som grund. Mycket gott!

Pad thai wok
(ca 4 portioner)

4 skivor skinkschnitzel eller annat kött
valfri mängd strimlad vitkål
1 stor morot
½ paket risnudlar
2-3 rågade msk crème fraiche
1 påse Santa Maria woksås - Phad Thai
saften från ½ lime
en näve jordnötter
salt och svartpeppar

Gör så här:
Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet. Skär schnitzeln i strimlor och bryn i en wokpanna tills de fått färg, krydda med salt och svartpeppar. Strimla vitkålen med en osthyvel och grovriv moroten, häll över schnitzeln och rör om. Tillsätt risnudlarna, häll över woksåsen, crème fraichen och limesaften och rör om. Lägg till sist i jordnötterna.

6 kommentarer:

  1. som vanligt mycket smaskigt här på bloggen :)
    Du kolla in mitt senaste recept, finns en egen katerogi på min blogg så lätt att hitta :)
    Jag tog vad jag hade hemma typ. Du som är matintresserad.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Peter!
      Ditt paella wok-recept verkade väldigt intressant, det ser grymt gott ut. Tager-vad-man-haver-middagar brukar oftast bli väldigt lyckade!
      Har kikat igenom dina recept och har hittat mig ett antal guldkorn som jag får se till att testa. :)

      Radera
  2. Hej igen =)
    Idag gjorde jag kyckling o broccoli gratängen o attans vad gott de blev kan lova att den kommer göras här fler gånger, alla utom pojken på 6 år åt han äter inte träd nämligen hehe
    //Fia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att du gillade även detta receptet! Gratänger är definitivt ett av mina favoritsätt att laga mat på. Synd att inte din 6-åring tyckte om det men det kanske kommer tids nog? ;)

      Radera