Banankaka
(ca 12 bitar)
(ca 12 bitar)
75 g smör
2,5 dl strösocker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100 g choklad (gärna en av bättre kvalitét, passar med både ljus och mörk)
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
Gör så här:
Smält smöret och låt svalna. Blanda det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna. Häll vitorna i en ren skål och vispa dem till hårt skum.
Mosa bananerna och blanda ner detta i
smeten. Hacka chokladen. Blanda ihop mjöl, choklad och bikarbonat och
vänd ner i smeten. Vänd sist ner äggvitan. Häll blandningen i bröad form med
löstagbar botten. Grädda i 30-40 minuter, 175°C. Kakan ska vara knappt
klar i mitten för att bli extra saftig.
Ser supergott ut. Jag gjorde också banankaka för ett tag sedan. Var nostalgiskt gott :) Min mamma gjorde alltid det när jag var liten!
SvaraRaderaDu har en award att hämta hos mig!
Kram Therese
Ja, visst är det härligt med mat och bakverk som man åt när man var liten! Det är minsann något speciellt med det.
RaderaOj, tack så mycket! Vad roligt. :)
Kram på dig!