måndag 23 april 2012

Banankaka!

Bästa receptet på banankaka som blir såå kladdig och god!


Banankaka
(ca 12 bitar)

75 g smör
2,5 dl strösocker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100 g choklad (gärna en av bättre kvalitét, passar med både ljus och mörk)
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat

Gör så här:
Smält smöret och låt svalna. Blanda det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna. Häll vitorna i en ren skål och vispa dem till hårt skum.
Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Hacka chokladen. Blanda ihop mjöl, choklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vänd sist ner äggvitan. Häll blandningen i bröad form med löstagbar botten. Grädda i 30-40 minuter, 175°C. Kakan ska vara knappt klar i mitten för att bli extra saftig.


2 kommentarer:

  1. Ser supergott ut. Jag gjorde också banankaka för ett tag sedan. Var nostalgiskt gott :) Min mamma gjorde alltid det när jag var liten!

    Du har en award att hämta hos mig!
    Kram Therese

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, visst är det härligt med mat och bakverk som man åt när man var liten! Det är minsann något speciellt med det.

      Oj, tack så mycket! Vad roligt. :)
      Kram på dig!

      Radera