onsdag 18 april 2012

Hemmagjord pizzasallad!

Något som är riktigt enkelt att göra och som dessutom blir förvånansvärt gott är pizzasallad. Det här receptet improviserade jag ihop häromkvällen och jag tyckte faktiskt att det blev riktigt bra. Smaken påminner, enligt mig, en hel del om de pizzasallader som brukar serveras på pizzerior och det är ju ett riktigt stort plus!


Pizzasallad
(ca 4 portioner)


ca ½ vitkålshuvud
2 msk rapsolja
2 msk vitvinsvinäger
1 msk ättikssprit
salt
svartpeppar
lite italiensk salladskrydda eller liknande
ev. en liten klick honung

Gör så här:
Strimla vitkålen med en osthyvel och lägg i en stor bunke. Häll över rapsolja, vinäger och ättikssprit. Krydda med salt, svartpeppar och ev. salladskrydda efter eget tycke och smak (jag kryddar ganska rikligt), man får smaka av lite efter hand.  Rör om alltsammans en stund och "mosa" vitkålen lite för att mjuka upp den. Smaka av salladen och tillsätt ev. en klick honung om det behövs lite sötma. Låt salladen stå minst över en natt eller motsvarande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar