tisdag 24 april 2012

Färgglad köttfärspanna med fetaost

Dagens middag blev väldigt snabblagad och tog nog inte längre än en kvart att göra, vilket alltid är uppskattat. Jag rörde ihop en enkel köttfärsröra som fick smak av röd pesto, en perfekt smaksättare som passar till det mesta! Det åkte även i lite blandade grönsaker och det hela serverades sedan med massa fetaost och lite ruccola. Vill man ha något mer matigt till fungerar det säkert med pasta, ris eller bulgur.


Köttfärspanna med fetaost
(4-6 portioner)

ca 600g köttfärs
1/2 grön paprika
1 stor tomat
1 burk majs
5-6 färska champinjoner
5 rågade tsk röd pesto
en liten skvätt soya
texmex/tacokrydda av något slag
salt och svartpeppar

Gör så här:
Bryn färsen i en djup stepanna, krydda med salt, svartpeppar och någon slags texmex/tacokryda efter egen smak. Hacka paprikan och tomaten i bitar, skiva champinjonerna och lägg över till köttfärsen. Häll även över majskornen och rör om. Smaksätt med peston och smaka av med lite soya. Servera med fetaost och sallad eller andra valfria tillbehör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar