fredag 13 april 2012

Omelett med räkor, tomat och fetaost

När både sambon och jag är lediga tar vi gärna lite sovmorgon och då blir det oftast att man slår ihop frukosten och lunchen och gör något slags mellanting. Idag hade vi kylen full av massa ägg och vad passar inte bättre då än att göra omelett! Vi slängde i lite av det som fanns hemma så som räkor, tomat, fetaost och lite persilja. Det blev en perfekt brunch, lagom mättande och riktigt gott också för den delen!


Omelett med räkor, tomat och fetaost
(2 portioner)

4 ägg
4 msk mjölk
1 näve räkor
ca 75g fetaost
1 stor tomat
valfri mängd persilja (jag använde Findus frysta)
salt och svartpeppar
smör

Gör så här:
Blanda ihop äggen med mjölken och tillsätt lite salt och svartpeppar. Hacka tomaten och fetaosten i bitar och tillsätt även dem samt räkorna. Häll över lite finklippt persilja och rör om alltsammans. Hetta upp en stekpanna med lite smör i och häll i hälften av smeten. Låt omelettsmeten gräddas på medelvärme tills den blivit helt fast, skaka om i bland så att den lösa äggsmten fördelar sig i pannan. När äggsmeten stelnat viker du omeletten dubbelt, lägger upp den på en tallrik och serverar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar