lördag 4 december 2010

Hemmagjord pizza

Nu kommer äntligen ett nytt recept, det blev ett litet hopp här av någon konstig anledning! I fredags åkte vi i alla fall till Karlskrona och hälsade på mina föräldrar samt bror och hans flickvän/fästmö. Det blev en väldigt trevlig tripp med god mat, massa prat och spännande nyheter! Till middag hade jag bestämt att vi skulle göra hemmagjord pizza med en massa olika pålägg för att alla skulle bli nöjda. Det blev himlans gott! Dessutom gjorde vi en pizzadeg som inte behöver stå och jäsa i flera timmar. Det är bara till att baka ut, välja favoritpåläggen och grädda! Kameran glömde jag såklart hemma så bilden är tagen med farsans lite mindre bra kamera. ;)



Hemmagjord pizza
(2-4 pizzor)

Pizzadeg:
30g jäst
2 ½ dl fingervarmt vatten
1 msk matolja
½ tsk salt
ca 6 ½ dl vetemjöl

Tomatsås:
1 gul lök
1 msk smör
1 burk krossade tomater
2-3 msk tomatpuré
2-3 krm salt
1 krm svartpeppar
1-2 pressade/finrivna vitlöksklyftor
oregano
ev. lite socker

Pålägg på min pizza:
mozarella
serranoskinka
färska champinjoner
vitlöksost
räkor
riven ost
ruccola (läggs på efter gräddning)

Degen: Smula jästen i en bunke. Häll i vattnet, matoljan och salt. Tillsätt sedan mjölet, degen ska inte vara klibbig.
Tomatsåsen: Hacka löken och fräs  i smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka ihop.
Pizzan: Baka ut pizzan i valfria former, häll över tomatsåsen och bred över pizzan men lämna en liten kant utan sås på. Lägg på valfria tillbehör och grädda i ungen tills osten smält degen blivit lite knaprig, ca 15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar