(2-4 pizzor)
Pizzadeg:
30g jäst
2 ½ dl fingervarmt vatten
1 msk matolja
½ tsk salt
ca 6 ½ dl vetemjöl
Tomatsås:
1 gul lök
1 msk smör
1 burk krossade tomater
2-3 msk tomatpuré
2-3 krm salt
1 krm svartpeppar
1-2 pressade/finrivna vitlöksklyftor
oregano
ev. lite socker
Pålägg på min pizza:
mozarella
serranoskinka
färska champinjoner
vitlöksost
räkor
riven ost
ruccola (läggs på efter gräddning)
Degen: Smula jästen i en bunke. Häll i vattnet, matoljan och salt. Tillsätt sedan mjölet, degen ska inte vara klibbig.
Tomatsåsen: Hacka löken och fräs i smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka ihop.
Pizzan: Baka ut pizzan i valfria former, häll över tomatsåsen och bred över pizzan men lämna en liten kant utan sås på. Lägg på valfria tillbehör och grädda i ungen tills osten smält degen blivit lite knaprig, ca 15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar