tisdag 21 februari 2012

Ugnsbakad allt-i-ett-kyckling!

Letade lite inspiration på tasteline häromdagen och hittade ett recept där man lagt kycklinglår och en massa olika grönsaker i en form och slängt in i ugnen. Idag gjorde jag en egen variant på detta och fick minsann till lite härliga smaker av bland annat timjan. Jag gjorde även väldigt god sås/röra på 100g fetaost, 1 burk crème fraiche, 1 stor vitlök, en klick honung och lite svartpeppar. Den passade perfekt till de ugnsbakade grönsakerna, och kycklingen också för den delen!


Ugnsbakad allt-i-ett-kyckling
(4 portioner)

4 st frysta kycklinglår
2 rödlökar
2 morötter
1 paprika
ca 8 st vitlöksklyftor
ca 15 st oliver, svarta eller gröna
5-6 champinjoner
3 dl vitt vin
olivolja
torkad timjan
salt och svartpeppar

Gör så här:
Smörj en ugnsform med olivolja och lägg kycklinglåren däri. Skär alla grönsakerna i stora bitar och löken och champinjonerna i klyftor, vitlöksklyftorna och oliverna behöver dock inte delas på. Lägg alla sedan alltsammans över kycklingen i ugnsformen och häll över vinet. Krydda med salt och peppar samt strö över valfri mängd timjan. Ställ in i ugnen på 200° i ca 50-60 minuter, eller längre om det är stora kycklinglår, huvudsaken är såklart att de är genomstekta. Servera med t.ex. fetaoströran och/eller lägg även i lite potatis i ugnsformen och baka tillsammans med kycklingen och grönsakerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar