Indisk vindaloo
(ca 4 portioner)
(ca 4 portioner)
2-3 kycklingfiléer
3 vitlöksklyftor
2 tomater
0,5 röd chilifrukt
1 tsk finriven ingefära
ca 2 dl vatten
0,5 dl rött vin eller rödvinsvinäger
ca 1,5 dl matlagningsgrädde
1 grönsaksbuljongtärning
0,5-1 tsk röd currypaste
socker
smör
salt och svartpeppar
Kryddblandning:
0,5 gurkmeja
0,5 spiskummin
0,5 kanel
0,5 senapspulver
0,5 garam masala
Gör så här:
Bryn kycklingen i en kastrull i lite smör, krydda med salt och svartpeppar. Hacka löken och häll över till kycklingen, pressa/finriv även över vitlöksklyftorna. Hacka tomaterna i bitar och finhacka chilin, tillsätt detta i kastrullen. Finriv ingefäran och rör i den. Gör i ordning kryddblandningen, rör om den och sikta sedan den över kycklingröran och blanda runt. Tillsätt vin, vatten, grädde och buljongtärningen. Klicka även och currypasten och rör om. Låt koka ihop någon minut och smaka sedan av med socker. Servera med t.ex. ris, sallad och naanbröd.
Jätte Gott! =) Gillar din blogg! // Ma-Linn
SvaraRaderaVad roligt att höra. :) Tack så jättemycket!
RaderaHej, ska prova ditt recept ikväll, verkar gott!!
SvaraRaderaKryddblandningen, ska det vara tsk, msk eller någon annan enhet?
SvaraRadera