måndag 20 februari 2012

Nyttigare variant på pannkakor

Eller ja, nyttigt blir det väl aldrig men dessa pannkakor är definitivt nyttigare än de gamla vanliga pannkakorna. Jag bytte ut mycket av vetemjölet mot grahamsmjöl och rågmjöl, till en början var jag rädd att det skulle bli torrt och tråkigt men det blev faktiskt riktigt goda pannkakor! Dessutom åt vi dem med banan, hallon och turkisk yoghurt istället för en massa sylt och socker.


Nyttigare pannkakor
(10 stycken)

3 ägg
6 dl mjölk
0,5 dl grahamsmjöl
0,5 dl rågmjöl
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
smör att steka i

Gör så här:
Rör ihop ägg och mjölk. Sikta sedan i allt mjöl och rör om så att det bli klumpfritt. Tillsätt även bakpulver och salt. Lägg en klick smör i en varm stekpanna och fyll den med ca 1 dl pannkakssmet. Grädda pannkakan tills den fått färg, vänd och gör likadant för andra sidan. Servera pannkakorna med t.ex turkisk yoghurt eller kesella, banan och hallon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar