lördag 18 februari 2012

Nudel- och kycklinggryta i smak av curry

Igårkväll var vi bjudna på födelsedagsfest och innan dess var vi såklart tvungna att få något snabbt och mättande i magen. Det fick bli en krämig och stark grytliknande rätt gjord på kyckling, nudlar och curry. Hemma hos oss är vi förtjusa i starka smaker och denna grytan hade precis lagom hetta, mycket enkelt och mycket gott!


Nudel- och kycklinggryta i smak av curry
(ca 3-4 portioner)

4 små (eller 2-3 stora) kycklingfiléer
1/4 paket risnudlar
1 gul lök
1,5 msk currykrydda
1 burk krossade tomater
1 dl vatten
2,5 dl matlagningsgrädde
1 grönsaksbuljongstärning
hackad persilja
salt, svartpeppar och en nypa socker
1 näve jordnötter

Gör så här:
Skär kycklingfiléerna i små bitar, krydda med salt och svartpeppar och stek i lite olja/smör i en djup panna eller kastrull tills de fått färg och är genomstekta. Hacka löken och låt fräsa med kycklingen tillsammans med curryn. Häll på de krossade tomaterna, vattnet, matlagningsgrädden och smula även i buljongtärningen. Smaka eventuellt av med lite salt, svartpeppar och socker om det behövs. Häll även i valfri mängd hakad persilja. Bryt av nudlarna på mitten och lägg i grytan, låt alltsammans koka ihop tills nudlarna är färdigkokta. Häll till sist i jordnötter och servera med lite hackad persilja ovanpå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar