Thailax med nudlar
(4 portioner)
(4 portioner)
ca 500g laxfiléer
2 morötter, strimlade
1/2 purjolök, strimlad
2 vitlöklyftor
saften från 1/2-1 lime
5 msk sweet chili
3 msk ostronsås
ev. lite finhackad persilja
1 fiskbuljongtärning
ca 125g äggnudlar
Gör så här:
Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen men tillsätt även en fiskbuljongtärning i kokvattnet. Skär laxen i små kuber. Pressa/finriv vitlöken i lite olivolja och tillsätt sedan lax, de strimlade morötterna och den strimlade purjolöken tills laxen är genomstekt. Häll över sweet chilin, ostronsås och limesaften och rör sedan om försiktigt. Blanda ner nudlarna och servera sedan med t.ex en limeskiva och lite finhackad persilja ovanpå.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar