tisdag 28 februari 2012

Thailax med nudlar

På senare dar har jag börjat laga mat med inspiration från det asiatiska köket allt oftare. Jag är ju som sagt lite svag för både starka och sötsura smaker så det passar mig perfekt. För någon dag sedan gjorde jag denna fräscha och riktigt goda laxrätt med just asiatiska influenser.


Thailax med nudlar
(4 portioner)

ca 500g laxfiléer
2 morötter, strimlade
1/2 purjolök, strimlad
2 vitlöklyftor
saften från 1/2-1 lime
5 msk sweet chili
3 msk ostronsås
ev. lite finhackad persilja

1 fiskbuljongtärning
ca 125g äggnudlar

Gör så här:
Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen men tillsätt även en fiskbuljongtärning i kokvattnet. Skär laxen i små kuber. Pressa/finriv vitlöken i lite olivolja och tillsätt sedan lax, de strimlade morötterna och den strimlade purjolöken tills laxen är genomstekt. Häll över sweet chilin, ostronsås och limesaften och rör sedan om försiktigt. Blanda ner nudlarna och servera sedan med t.ex en limeskiva och lite finhackad persilja ovanpå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar