Salami- och ädelostpaj
(4-6 portioner)
(4-6 portioner)
Pajdeg:
50g rumsvarmt smör
4 dl vetemjöl
1½ dl mjölk
2 tsk bakpulver
Fyllning 1:
100-150g ädelost (jag använde t.ex cambozola)
100-150 god salami
Fyllning 2:
2 ägg
2 dl matlagningsgrädde
1,5 msk grön pesto
1 tsk sambal oelek
2 pressade vitlöksklyftor
2 dl riven ost
salt och svartpeppar
skivade tomater
Gör så här:
Blanda samman ingredienserna till pajdegen och tryck sedan ut degen i en pajform. Skär salamin och ädelosten i bitar och över pajbotten. Rör ihop alla ingredienser till fyllning 2 (utom tomaterna). Häll röran över salami/ost-blandningen och fördela tomatskivorna på toppen. Grädda i 200 grader ca 30-35 minuter och låt sedan pajen stå en stund för att svalna och stanna av sig. Servera med sallad!
Lät väldigt gott med en paj med salami o ädelost, ska testa nån dag :)
SvaraRaderaJa, det tycker jag absolut att du ska göra. Det var en riktig höjdare! :)
Radera