tisdag 3 april 2012

Sesamlax med mangosalsa

Friskt och smalt är två ord som beskriver dagens middag ganska bra! Jag "panerade" några laxbitar i sesamfrön och serverade med en riktigt god mangosalsa inspirerad av den här räkchevichen. Väldigt fräscha och härliga smaker!


Sesamlax med mangosalsa
(4 portioner)

4 laxfiléer
citronpeppar
salt och svartpeppar
sesamfrön
olivolja

Mangosalsa:
125g mango (jag använde fryst)
1 tomat
½ rödlök
½ röd chilifrukt
saften av ½ lime
lite salt och svartpeppar
en nypa socker

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Smörj laxfiléerna med olivolja och lägg dem i en smord ugnsform. Krydda rikligt med citronpeppar, salt och svartpeppar och strö sedan över sesamfrön så att filéerna täcks. Sätt in i ugnen ca 15 minuter.
Gör under tiden mango salsan. Låt mangobitarna tina lite och hacka dem sedan i små bitar. Hacka även tomaten i mindre bitar och finhacka chili och rödlök. Blanda alltsammans och häll över limesaften samt smaka av med salt, svartpeppar och socker. Servera mangosalsan med laxfiléerna och sallad!

2 kommentarer:

  1. Ann-Louise Hemmingberg15 april 2012 kl. 12:34

    Hejsan Karin. Vilken bra matblogg du har. Provade denna lax igår och det var supergott! Mangosalsan var verkligen fräsch till. Häromdagen gjorde jag kyckling med tomatrisoni och den var också jättegod. Kul med nya recept. Ann-Louise

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Ann-Louise!

      Tack så mycket! Vad roligt att du tycker om min blogg och att den kan bidra med lite inspiration. :) Ja, både mangosalsan och tomatrisonin är två riktigt goda rätter!

      Radera