Köttfärsgratäng med mozzarella & tomat
(4-6 portioner)
ca 600g köttfärs
1 gul lök
1 paket krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 msk chilisås
1-2 tsk sambal oelek
1-2 msk balsamvinäger
2 dl crème fraiche
2 vitlöksklyftor
1 köttbuljongtärning
salt, svartpeppar, oregano
500g valfri pasta
250g mozzarella
3 tomater
En skvätt rödvin (1/2-1 dl)
Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Låt rinna av och ställ åt sidan.
Bryn köttfärs och hackad lök i lite olja, krydda med salt och peppar. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, buljongtärning, chilisås och sambal oelek. Pressa sedan i vitlöken. Häll i crème fraichen samt balsamvinäger och rödvin. Låt puttra i några minuter tills röran är genomvarm.
Häll nu pastan i en ugnsform (en ganska stor) och häll sedan över köttfärssåsen. Rör runt tills allt är ordentligt blandat. Och till sist, varva skivad mozzarella och tomater ovanpå köttfärs/pastaröran. In i ungen på 200° i ca 20 minuter eller tills gratängen fått färg och osten har smält.
Häll nu pastan i en ugnsform (en ganska stor) och häll sedan över köttfärssåsen. Rör runt tills allt är ordentligt blandat. Och till sist, varva skivad mozzarella och tomater ovanpå köttfärs/pastaröran. In i ungen på 200° i ca 20 minuter eller tills gratängen fått färg och osten har smält.
Ett mycket intressant recept eftersom jag älskar köttfärs. Ser riktigt gott ut. Skall testa.
SvaraRaderaOve
Det blev verkligen supergott!!
SvaraRaderaNämen, så roligt att höra! Alltid kul när det blir lyckat. :)
SvaraRaderaOj, vilken god köttfärssås!! En av dom godaste jag/vi ätit. Tack för receptet!
SvaraRaderaErika med familj
ps Dottern på 2,5 år åt som en tok... ds
Hej Erika! Tack för dina snälla ord! Vad roligt att hela familjen tyckte om köttfärssåsen, det är ju alltid ett stort plus när maten går hem hos alla. :)
Radera