Stekt fläskytterfilé och potatisgratäng med
Balsamvinägerssås
(8 portioner)
Såsen:Balsamvinägerssås
(8 portioner)
2 schalottenlökar
2 msk margarin eller smör
3 msk socker
1-2 krm grovmald svartpeppar
4 dl vatten
1 dl koncentrerad kalvfond
1 dl balsamvinäger
2 msk soja
2-3 msk maizenaredning för mörka såser (eller en redning på 3 msk vatten och 1½ msk mjöl men då kan du behöva dra ner lite på sockret annars kan såsen bli lite för söt)
Skala och finhacka löken, fräs den i hälften av matfettet i en kastrull. Tillsätt socker och peppar och låt fräsa tills sockret smällt och börjar bli brunt. Häll på vattnet och tillsätt fond, vinäger och soja. Låt koka utan lock i ca 10 minuter. vispa i redningen och låt koka 1 minut. Rör tillsist i det resterande matfettet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar