Idag blev en pastasås som jag aldrig gjort förut med kräftor som bas. Såg receptet på "Linneas skafferi" och var tvungen att testa och det visade sig vara riktigt gott!
Kräftpasta med champinjoner och tomat
(3-4 portioner)
ca 10 färska champinjoner
2 vitlöksklyftor
4 tomater
1 ask kräftstjärtar i lag
2 dl crème fraiche
½-1 tsk sambal oelek
½ fiskbuljongtärning½ kruka basilika
salt
(3-4 portioner)
ca 10 färska champinjoner
2 vitlöksklyftor
4 tomater
1 ask kräftstjärtar i lag
2 dl crème fraiche
½-1 tsk sambal oelek
½ fiskbuljongtärning½ kruka basilika
salt
svartpeppar
ca 250g pasta
Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Dela champinjonerna på mitten (mina var rätt små så är det lite större champinjoner kanske man behöver dela på dem en gång till) och fräs i lite smör i en stekpanna. Finhacka vitlöken och lägg i hos champinjonerna, låt steka en stund till champinjonerna fått färg. Skär tomaterna i bitar och tillsätt sedan dem och kräftstjärtarna till champinjonerna. När allt i pannan blivit varmt så tillsätter du crème fraichen, sambal oeleken, fiskbuljongen. Hacka även basilikan och lägg i såsen. Salta och peppra efter behag. Servera med pastan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar