lördag 6 november 2010

Hemmagjorda hamburgare

Snabblagade burgare stod på menyn igår eftersom vi skulle på inflyttningsfest hos två vänner och behövde något snabbt och enkelt till middag.
Saken är den att det är väldigt svårt att portionera upp ingredienserna när man gör hamburgare/biffar, speciellt kryddor och smaksättningsingredienser. Jag går oftast på måfå och slänger i det jag tycker behövs helt enkelt. Sen beror det ju mycket på vad man själv tycker om. Jag och sambon tycker om när det är starkt och som ni kanske märkt har jag sambal oelek i nästan allt jag gör. Men här kommer ett par riktlinjer för hur jag gör mina biffar, så får man pröva sig fram efter egen smak.


Hemmagjorda hamburgare

600g köttfärs
2 ägg
ströbröd
sambal oelek
salt
svartpeppar
ört- och vitlökskrydda
lite liquid smoke (En smaksättare som gör att smakar lite rökigt, nästan grillat även om man gör det i stekpannan. Börja med lite för tar man för mycket blir det inte gott alls.)

Tillbehör:
tomat
gurka
sallad
paprika
ketchup
dressing
ost
hamburgerbröd

Rör ihop alla ingredienser i en stor skål, krydda efter eget tycke. Forma köttfärsen till lagom stora biffar och stek i en panna tills de är genomstekta. Välj och vraka bland olika tillbehör tills du har den ultimata hamburgaren.

2 kommentarer:

 1. Yoshi Wiklund12 maj 2012 16:58

  Bra recept! Allt blir bättre med lika starka kryddor och liquid smoke ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. :) Eller hur! Det är min filosofi i alla fall. ;)

   Radera