I denna pastan blandar man (förutom kyckling) i tomater, oliver, balsamvinäger och små mozzarellabitar. Det blir verkligen en toppenkombination!
Kycklingpasta med tomat och balsamvinäger
(ca 4 portioner)
300g färgad fusilli (eller annan pasta)
3 kycklingfiléer
5 tomater
ca 60g kärnfria svarta oliver
6 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
ett knippe färsk hackad basilika
1-2 paket minimozzarella (jag tyckte det blev för lite med ett paket)
salt
svartpeppar
smör
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av i ett durkslag, spola av med kallt vatten och låt rinna av. Skär kycklingfiléerna i munsbitar, salta och peppra. Stek kycklingbitarna i lite smör tills de är gyllenbruna och genomstekta. Skölj tomaterna, skär i fyra delar och sedan i mindre tärningar. Skär oliverna som små "ringar". Hetta sedan upp olja i en stekpanna, vänd tomaterna fort i oljan (låt dem inte ligga för länge då de bara blir mos då). Tillsätt balsamvinäger och eventuellt lite salt och peppar. Blanda i pastan och oliverna i tomatröran. Tillsätt kycklingen, hackad basilika och mozzarellan. Servera!
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av i ett durkslag, spola av med kallt vatten och låt rinna av. Skär kycklingfiléerna i munsbitar, salta och peppra. Stek kycklingbitarna i lite smör tills de är gyllenbruna och genomstekta. Skölj tomaterna, skär i fyra delar och sedan i mindre tärningar. Skär oliverna som små "ringar". Hetta sedan upp olja i en stekpanna, vänd tomaterna fort i oljan (låt dem inte ligga för länge då de bara blir mos då). Tillsätt balsamvinäger och eventuellt lite salt och peppar. Blanda i pastan och oliverna i tomatröran. Tillsätt kycklingen, hackad basilika och mozzarellan. Servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar