fredag 19 november 2010

Köttfärssås

En helt vanlig köttfärssås då och då är aldrig fel. Däremot tror jag aldrig att mina köttfärssåser smakar likadant, de blir alltid olika. När jag var mindre åt vi alltid en gräddig variant som var väldigt god men nuförtiden gör jag oftast något i stil med detta recept som bland annat innehåller krossade tomater, vitlök och lite crème fraiche. En enkel, snabblagad och smakrik köttfärssås!


Enkel köttfärssås
(ca 4 portioner)

600g köttfärs
1 rödlök
1 paket krossade tomater (500g)
2 pressade vitlöksklyftor
1 köttbuljongtärning
3 msk balsamvinäger
1 dl crème fraiche
1-2 tsk sambal oelek
salt
svartpeppar

Finhacka rödlöken och bryn tillsammans med köttfärsen i lite olja i en stekpanna. Krydda med salt och svartpeppar. Tillsätt resten av ingredienserna, koka upp och låt puttra en stund. Tillsätt eventuellt lite vatten om om det blir för lite vätska i såsen. Smaka av med salt och peppar om det behövs. Servera med pasta till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar