Morotskaka
(8-12 bitar)
Smet:
2 dl rårörsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
3 dl finrivna morötter
Glasyr:
200g philadelphiaost
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
(Det går såklart att halvera glasyren men jag tycker att det blir godare när det är ett lite tjockare lager)
Sätt ugnen på 175°. Smörj en rund form med löstagbar kant. Vispa ägg och socker pösigt med en elvisp. Blanda sedan ihop de torra ingredienser och vispa runt. Blanda till sist i morötterna och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och sätt in i ugnen i 30 minuter. Låt svalna en stund.
Rör ihop ingredienserna till glasyren med en elvisp och bred den över kakan. Dekorera med lite rivna morötter.
Glasyr:
200g philadelphiaost
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
(Det går såklart att halvera glasyren men jag tycker att det blir godare när det är ett lite tjockare lager)
Sätt ugnen på 175°. Smörj en rund form med löstagbar kant. Vispa ägg och socker pösigt med en elvisp. Blanda sedan ihop de torra ingredienser och vispa runt. Blanda till sist i morötterna och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och sätt in i ugnen i 30 minuter. Låt svalna en stund.
Rör ihop ingredienserna till glasyren med en elvisp och bred den över kakan. Dekorera med lite rivna morötter.
MUMS, va smarrigt.
SvaraRaderaBakade en i söndags och nu ska vi baka en imorgon igen.
Högsta betyg.
Kram från Franzénarna
Vad kul att höra! Ja, denna morotskakan är verkligen en riktig höjdare. :) Kram!
SvaraRadera/Karin
Karin, tack för dina SÅ goda recept. Jag älskar att laga mat och jag lär mig också mycket svenska:)(jag är från Buenos Aires, Argentina, men bor i Stockholm:). Tusen tack! gracias:)
SvaraRaderaAh! jag heter Cecilia.
SvaraRaderaKramar!
Hej Cecilia!
SvaraRaderaVad glad jag blir av din kommentar! Så kul att du uppskattar min blogg och att den är till hjälp för dig. :)
Stor kram!
/Karin
Hej Karin!!!
SvaraRaderaGuud vilka otroliga recept!
Jag har blivit helt tokig i alla dina recept. Vilken drift du har och vilken drift du framför allt ger till oss läsare! Tusen tack
Sofia
Hej Sofia!
SvaraRaderaÅh, så glad jag blev av din kommentar! Tack själv för dina snälla ord. Jättekul att du tycker om min blogg. :)
/Karin
Hej Karin,
SvaraRaderavill tacka för fin inspiration när matfantasin tryter. Då kan man alltid hitta något lämpligt i din blogg.
Hej Pernilla!
SvaraRaderaVad kul att du gillar min blogg, det är alltid lika roligt att höra att bloggen är uppskattad. :) Tack så mycket!
BÄSTA MOROTSKAKAN!!! Tack för dina goda recept =) Följer denna blogg jämt.. Får alltid högsta betyg på mina bakverk från dina recept.
SvaraRaderaTack själv för dina snälla ord och framförallt för att du läser min blogg! Det är alltid jättekul att höra när någon uppskattar bloggen och recepten. :)
SvaraRaderaAbsolut bästa morotskakan jag nånsin smakat (och bakat) så saftig den blev och enkel att baka också. Har bara en fråga om frostingen - min blev väldigt lös och ville inte stelna alls trots att den fick vara ute i uterummet där det var minusgrader under hela natten. Kan det bero på att jag hade bara ICAs cream cheese som är 23% fett? Måste det vara fullfet Philadelphia eller kan man istället öka mängden florsocker?
SvaraRaderaHälsn
Cathy
http://catharine2.wordpress.com/
Hej Cathy!
SvaraRaderaJa, visst är kakan god! Angående frostingen kan det nog vara så att den inte "rörts om" tillräckligt, för att frosting bli fluffig och stadig krävs en hård omrörning, typ som med grädde. Prova att använda en elvisp nästa gång du gör frostingen så tror jag att konsistensen ska bli bättre!
Aha, tack för tipset, jag använde en elvisp men vispade bara precis så mycket att sockret löst upp sig. Ska prova igen till helgen och då ska jag vispa rejält.
RaderaHälsn
Cathy