söndag 31 oktober 2010

Enchiladas med tacofärs

Taco är något som jag aldrig tröttnar på, det är minsann alltid lika gott! Dels är det ganska tacksamt då det går att variera i så stor utsträckning, dels går det fort att tillaga. Så ikväll när tacosuget gjorde sig påmint prövade jag att göra enchiladas med tacofärs. Det visade sig bli en stark kandidat till favoriträttslistan!
Jag blev inspirerad från bloggen "Hallon & Blåbär" och gräddade dessa enchiladas i en sås under tiden de är i ugnen vilket bidrog till att de blev väldigt krämiga. Sen får man såklart inte glömma att osten ovanpå säkert bidrar en hel del den med. Man kan aldrig ha för mycket ost, som sambon brukar säga.


Enchiladas med tacofärs
(8 st)

8 st tortilliabröd(mellan)

Köttfärsen:
600g köttfärs
1 gul lök
1 paprika
ca 8 champinjoner
1-1½ påse tacokrydda
1 tsk sambal oelek
1 msk tacosås (stark)
½ dl vatten
Svartpeppar

Såsen:
3 dl vatten
1 köttbuljong
2 ½ msk tacosås (stark)
2 dl crème fraiche
Svartpeppar samt paprikakrydda eller chilikrydda
Lite mjöl eller maizena att reda såsen med


Bryn köttfärsen i en stekpanna med hög kant. Hacka lök, parika och champinjoner och stek tillsammans med färsen. Tillsätt tackokryddan, häll sedan i vatten och krydda med svartpeppar efter behag. Låt puttra i några minuter.
Blanda ihop alla ingredienserna till såsen och låt koka upp. Tillsätt lite redning för att få såsen att tjockna. Låt även detta puttra i några minuter.
Fördela sedan köttfärsen i tortilliabröden, rulla ihop dem och lägg dem i ugnsform. Se till att de inte "vecklar upp sig". Häll såsen över rullarna och strö riven ost ovanpå. Sätt in i ugnen på 200° i ca 20 minuter. Servera med sallad och lite tacosås.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar