lördag 6 november 2010

Rostbiff

Lördagsmys igen! Veckan har verkligen gått fort, alldeles för fort.
I vilket fall som helst hade vi en riktig helgmiddag idag, nämligen rostbiff. Tanken var att vi skulle ha potatisgratäng till som vi hade fryst från förra helgen men det smakade inte alls gott av någon anledning. Så det fick bli kött med grönpepparsmör och en sallad med lite balsamico på istället. Fräscht och gott!


Rostbiff med grönpepparsmör 
och balsamicosallad

Egentligen finns det väl inte mycket till recept att skriva för just den här maträtten. Det enda vi gör med köttet är att krydda det med salt, svartpeppar och ört- och vitlökskrydda. Man steker köttet några minuter (beroende på hur välstekt man vill ha det) och sedan är det bara att servera. Det smaksatta smöret brukar finnas i flera olika smaker i de flesta matbutiker, min favorit är grönpeppar medan sambon gillar vitlök mest. Balsamicon använder jag ofta till sallad men det funkar på kött och kyckling också.
Jag anar att det nog blir samma slags stil på middagen imorgon, inte kött men smått "receptlöst" liksom. Fast lite inspiration till middagsmat kanske jag bidrar med i alla fall! Får försöka lägga in lite roliga recept nästa vecka istället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar