Fyllda biffar med löksmör
(4 portioner)
(4 portioner)
Biffar:
500g köttfärs
1 ägg
200g färskost (vitlök), t.e.x Creme Bonjour
lite ströbröd
salt och svartpeppar
Löksmör:
75g smör
1 liten röd lök
1-2 tsk grönpeppar i lag
ev. salt och svartpeppar
Gör såhär:
Blanda färsen med ägget, häll i ströbröd och krydda med salt och svartpeppar efter smak. Dela färsen i 8 bitar, gör en grop i varje bit och lägg i en klick färskost. Vik över färsen och forma sedan till en biff. Lägg i en ugnsform och grädda i ugnen på 200° i ca 8-10 minuter eller stek i en stekpanna tills de är genomstekta.
Skala och finhacka sedan rödlöken till löksmöret. Fräs den mjukt i lite olja, låt svalna! Rör smöret mjukt, blanda i rödlöken och mortlad grönpeppar. Smaka av med salt och peppar. Om smöret är för mjukt kan man ställa in det i frysen en stund. Servera sedan smöret tillsammans med biffarna, jag serverade även kroketter och sallad till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar