Fläskpannkaka
(6-8 portioner)
(6-8 portioner)
300g fläsk eller bacon
1 liter mjölk
5 ägg
4½ dl vetemjöl
4-5 msk socker
½ tsk bakpulver
½ tsk salt
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175°. Skär fläsket/baconet i tärningar och stek det knaprigt i en stekpanna. Blanda sedan resten av ingredienserna till en pannkakssmet. Smörj en stor ungsform eller långpanna, fördela fläsket/baconet däri och häll sedan över pannkakssmeten. Grädda i ugnen ca 20 minuter för långpanna och 40 minuter för ugnsform eller känn med en sticka för att se om pannkakan är klar. Låt fläskpannkakan svalna och stelna till sig minst 10 minuter innan servering. Severe med lingonsylt, rårörda lingon eller liknande!
jag testade på detta receptet idag och jag måste säga att det var sååååååå gott!!! tack så mycket från mig och sambon :)
SvaraRaderaVad roligt att ni tyckte om det! Det är min sambos absoluta favorit här hemma. :)
RaderaBästa receptet på fläskpannkaka, TACK !!
SvaraRaderaVad roligt att du tyckte om det! :)
Radera