onsdag 6 juli 2011

Kycklingbullar!

Till middag idag prövade jag på att göra kycklingbullar av egengjord kycklingfärs. Man tar helt enkelt några kycklingfiléer som man mixar i en matberedare eller mixer samt tillsätter kryddor m.m. Ett kul och annorlunda sätt att variera kyckling på! Jag servade med lite pasta, gurka och min chilisås.


Kycklingbullar
(20-25 stycken)

4 kycklingfiléer à 125g
2 äggulor
4 msk mjölk
1-2 msk ströbröd
½ tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor
spiskummin
salt och svartpeppar

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 °. Tina filéerna och lägg dem i en matberedare eller mixer tillsammans med äggulorna och mjölken. Mixa tills du får en jämn smet. Stjälp upp färsen i en bunke och tillsätt, sambal oelek, ströbröd, finrivna/pressade vitlöksklyftor samt krydda efter smak med salt, svartpeppar och spiskummin. Smörj sedan en ungsform, rulla bullar av färsen och lägg i formen. Grädda kycklingbullarna i ugnen i ca 15 minuter. Servera med pasta, potatis, ris och någon god sås samt sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar