torsdag 14 juli 2011

Kycklinglasagne - Extra allt!

Idag experimenterade jag ihop en mycket krämig och god lasagne gjord på bland annat kyckling och bacon samt en massa annat som fanns i kylskåpet, en kycklinglasagne med extra allt helt enkelt. :)


Kycklinglasagne - Extra allt!
(ca 6 portioner)
1 paket lasagneplattor
3-4 kycklingfiléer
1 paket bacon, strimlad
1 paprika, hackad
2 stora morötter, grovriven
ca 6 st färska champinjoner, skivade
2 burkar krossade tomater (helst Muttis)
2 stora vitlöksklyftor
1-2 msk balsamvinäger
1 msk koncentrerad kycklingfond
en skvätt grädde/mjölk
ev. lite HP-sås
1 paket Arlas ostsås Simply cheese + lite mjölk/grädde
salt och svartpeppar
125g mozzarella

Gör såhär:
Skär kyckling i små bitar och bryn i lite olja eller smör i en djup stekpanna, krydda med salt och svartpeppar. När kycklingen fått färg tillsätter du bacon, paprika, morötter och champinjoner. Häll sedan över de krossade tomaterna, pressa/finriv i vitlöken och tillsätt även balsamvinäger, fond, grädde/mjölk och eventuellt lite HP-sås. Låt koka ihop och smaka sedan av med salt och svartpeppar. Blanda ihop ostsåsen med en skvätt mjölk/grädde och varva sedan kycklingröran, ostsåsen och lasagneplattorna. Skiva mozzarellan tunt och fördela överst på lasagnen, grädda i ugnen på 200° i 25-20 minuter. Servera med sallad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar