måndag 25 juli 2011

Bröllop och cupcakes!

I helgen har min fina bror gift sig med sin fina Bine! Det var ett helt underbart bröllop som inte hade kunnat bli bättre, en riktigt toppendag!
Som jag nämnt tidigare här i bloggen har jag haft ett litet cupcake-projekt framför mig och det var nämligen att göra cupcakes till min brors bröllop. Tillslut blev det ett recept med riktigt chokladiga muffins samt en härlig vanlijfrosting. Så i torsdags åkte jag ner till Karlskrona och under dagen fick vi ihop 60 stycken cupcakes! Riktigt goda blev dem och jag tror även att de blev uppskattade av resten av gästerna. :) Jag tänkte även att jag skulle visa er den pampiga brölloptårtan som vår käre pappa fixade ihop, den blev verkligen helt fantastiskt! Det måste vara från honom som jag fått mitt intresse för bakning. ;)


Bröllopscupcakes!
(ca 8 stycken)

Chokladmuffins:
115g smör
2 dl socker
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 msk mjölk
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao

Vaniljfrosting:
4 msk rumsvarmt smör
100g cream cheese
5 dl floursocker
3 tsk vaniljsocker

Gör såhär:
Sätt ugnen på 180° och ställ muffinsformarna i en muffinsplåt. Vispa ihop smör och socker i en skål ( värm smöret några sekunder för att få det lite lättare att jobba med). Vispa sedan ner äggen, ett i taget. Vänd ner mjölet. Rör ner mjölken och kakaon. Smeten ska vara krämig och gå att skeda upp i formarna. Fyll formarna med smet, sätt in i ugnen och grädda i ca 17 minuter tills muffinsen rest sig. Lägg muffinsen på ett galler och låt svalna.
Vispa smöret till frostingen krämigt med en elvisp, tillsätt cream cheese och vispa fluffigt. Häll i vaniljsockret och floursockret lite i taget, vispa till en slät massa. Låt stå en stund i kylskåp ifall den är för mjuk för att spritsa. Spritsa sedan frostingen på muffinsen och dekorera ev. med sockerblommor.

Hela efterrättsbordet med både hemmagjorda bröllopstårtor och cupcakes!

2 kommentarer: