söndag 31 juli 2011

Scones på yoghurt med tre sorters mjöl

Sambons syster med respektive har varit på besök över helgen så igår slog vi till och gjorde nybakade scones till frukost/lunch. Sconesen innehåller inget smör utan bara yoghurt och vatten som flytande ingredienser. Dessutom började vetemjölet ta slut så både grahamsmjöl och rågsikt åkte i smeten istället. Det blev ett par mättande och mycket goda scones, lite nyttigare utan smör också!


Yoghurtscones med tre sorters mjöl
(4 stycken)

4 dl vetemjöl
1,5 dl rågmjöl
1,5 dl grahamsmjöl
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 dl yoghurt
1 dl vatten

Gör såhär:
Sätt ugnen på 250°. Blanda först alla de torra ingredienserna i en stor bunke. Häll sedan över de flytande ingredienserna och knåda till en deg. Dela upp degen i fyra delar och platta ut till scones på ett bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 10-15 minuter, kolla dem då och då så att de inte blir brända.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar