Fylld fläskfilé med krämig balsamvinägersås
(ca 4 portioner)
(ca 4 portioner)
1 fläskfilé (ca 500g)
100-150g mögelost
1 paket bacon
Balsamvinägersås:
3-4 dl matlagningsgrädde
2,5 msk balsamvinäger
2 msk koncentrerad kycklingfond
2-3 vitlöksklyftor
1-2 msk maizenaredning
salt och svartpeppar
Gör såhär:
Krydda filén med salt och svartpeppar och bryn den sedan i lite matfett i en stekpanna. Skär sedan ett snitt i fläskfilén och fyll med osten. Linda runt bacon och lägg filén i ugnsform. Sätt in i ugnen på 175° i ca 40 minuter eller tills den är genomstekt.
Blanda alla ingredienserna (utom maizenan) till såsen i en liten kastrull, låt koka upp. Tillsätt maizenan, låt puttra några minuter och smaka till sist av med salt och svartpeppar. Servera med fläskfilén, sallad och t.ex potatiskroketter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar