måndag 18 juli 2011

Fylld fläskfilé med krämig balsamvinägersås

I helgen var det tänkt att jag skulle göra ädelostfylld fläskfilé men det blev helt enkelt inte av på grund av andra planer. Men vad gör väl det? Istället fick det bli lite lyx i början på veckan och det är ju aldrig fel! Jag fyllde fläskfilén med en supergod grönmögelost, lindade bacon runtom och sedan fick den tillagas i ugnen vilket gjorde den väldigt mör. Balsamvinägersåsen (som jag mest gjorde på skoj) blev gudomligt god och var definitivt middagens huvudpunkt!


Fylld fläskfilé med krämig balsamvinägersås
(ca 4 portioner)

1 fläskfilé (ca 500g)
100-150g mögelost
1 paket bacon

Balsamvinägersås:
3-4 dl matlagningsgrädde
2,5 msk balsamvinäger
2 msk koncentrerad kycklingfond
2-3 vitlöksklyftor
1-2 msk maizenaredning
salt och svartpeppar

Gör såhär:
Krydda filén med salt och svartpeppar och bryn den sedan i lite matfett i en stekpanna. Skär sedan ett snitt i fläskfilén och fyll med osten. Linda runt bacon och lägg filén i ugnsform. Sätt in i ugnen på 175° i ca 40 minuter eller tills den är genomstekt.
Blanda alla ingredienserna (utom maizenan) till såsen i en liten kastrull, låt koka upp. Tillsätt maizenan, låt puttra några minuter och smaka till sist av med salt och svartpeppar. Servera med fläskfilén, sallad och t.ex potatiskroketter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar