Dooleyskaka med chokladglasyr och valnötter
(ca 10 bitar)
(ca 10 bitar)
Chokladkaka:
3 ägg
2,5 dl socker
3 dl mjöl
2-3 tsk vanillinsocker
5-6 msk kakao
150g smält smör
2-2½ msk Dooleys (fungerar även med Baileys)
100g hackad mörk choklad
Glasyr:
100g mörk choklad
½ dl grädde
25g smör
Gör såhär:
Rör ihop alla ingredienserna med en sked (ej med elvisp) och häll i en smörad form.
Grädda i ugnen 175 grader i ca 20-30 minuter på det nedersta gallret. Kakan ska vara lite gungig i mitten när du tar ut den. Låt kakan kallna helt innan den glaseras.
Glasyr: Smält chokladen och smöret på svag värme, rör ner grädden. Bred glasyren över kakan och låt rinna ner över kanterna. Ställ kallt en stund innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar