söndag 10 juli 2011

Dooleyskaka med chokladglasyr och valnötter

Håhåjaja, vilken helg. Igår fick jag gå hem tidigare från jobbet på grund utav att ryggen krånglar och idag vaknade jag förkyld med halsont. Vilken otur man ska ha då! Så efter allt detta kände jag att jag var värd lite choklad, eller rättare sagt mycket choklad! Så det fick bli kladdig chokladkaka med smak av Dooleys, yummie!


Dooleyskaka med chokladglasyr och valnötter
(ca 10 bitar)

Chokladkaka:
3 ägg
2,5 dl socker
3 dl mjöl
2-3 tsk vanillinsocker
5-6 msk kakao
150g smält smör
2-2½ msk Dooleys (fungerar även med Baileys)
100g hackad mörk choklad

Glasyr:
100g mörk choklad
½ dl grädde
25g smör

Gör såhär:
Rör ihop alla ingredienserna med en sked (ej med elvisp) och häll i en smörad form.
Grädda i ugnen 175 grader i ca 20-30 minuter på det nedersta gallret. Kakan ska vara lite gungig i mitten när du tar ut den. Låt kakan kallna helt innan den glaseras.
Glasyr: Smält chokladen och smöret på svag värme, rör ner grädden. Bred glasyren över kakan och låt rinna ner över kanterna. Ställ kallt en stund innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar