Eftermarinerad kyckling med örtyoghurtsås
(4 portioner)
(4 portioner)
3-4 kycklingfiléer
olivolja
salt och svartpeppar
Marinad:
½ dl olivolja
½ dl blasamvinäger
2 msk flytande honung
½ tsk salt
½ krm svartpeppar
1 stor pressad/finriven vitlöksklyfta
½ kruka timjan/oregano
Grön örtyoghurtsås:
½ dl hårt packad basilika
½ dl hårt packad persilja
1 vitlöksklyfta
1-1½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl matyoghurt
Gör såhär:
Stek kycklingen i lite olja tills de är genomstekta, krydda med salt och svartpeppar. Blanda sedan alla ingredienserna till marinaden. Lägg kycklingen i dubbla plastpåsar, häll över marinaden och låt marinera minst en timme (gärna längre). Vänd plastpåsarna några gånger så att marinaden fördelas jämnt över kycklingfiléerna. Lägg dem i kylskåpet när det svalnat lite. När de marinerats klart skär du filéerna i skivor och lägger upp på ett fat, skeda även marinaden över kycklingen.
Örtyoghurtsås: Lägg basilka, persilja och vitlök i en matberedare eller mixer. Tillsätt olja, salt och svartpeppar och mixa till en grön sås. Blanda i yoghurten och rör om. Servera såsen med den marinerade kycklingen samt lite pasta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar