lördag 17 september 2011

Carrot cupcakes, Morotsmuffins!

Häromkvällen blev jag otroligt sugen på morotskaka men samtidigt ville jag inte göra en hel stor kaka. Istället blandade jag ihop lite smet som räckte till fyra muffins och så gjorde jag cupcakes av dem istället! Det recept jag använder för morotskaka passade perfekt att göra muffins av, enda skillnaden är att de behöver vara kortare tid i ugnen och det är ju bara positivt!


Carrot Cupcakes
(4 stora muffins)

Muffins:
1 dl rårörsocker
1 ägg 
1 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk kanel
1,5 dl finrivna morötter

Frosting/Glasyr:
100g philadelphiaost
1,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda sedan ihop de torra ingredienser, häll över till äggsmeten och vispa runt. Blanda till sist i morötterna och rör till en jämn smet. Fördela smeten i muffinsfromar och sätt in i ugnen ca 10-12 minuter. Låt svalna en stund. Rör ihop ingredienserna till glasyren och bred på över muffins. Dekorera med lite rivna morötter!

6 kommentarer:

  1. Super goda :) Bakade efter ditt recept och det blev en succé!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, visst är de! Roligt att höra att de blev bra. :)

      Radera
  2. Jag har redan bakat två omgångar av dessa cupcakes, dubbel sats, och gett bort till svärmor, mormor, grannen... En fantastisk hit! Tack för ett härligt recept.
    -Johanna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, vad roligt! Fina muffins är perfekt att ge bort som present. :) Tack själv för dina snälla ord!

      Radera
    2. Min mamma bakade dom och gjorde glasyren. Istället för att lägga morötter överst lade hon dem i smeten. Sen lade hon lite kokos som hon hade blandat med karamell färg! Den blev fina, och goda! Du borde pröva dem! /kimberley

      Radera