fredag 10 februari 2012

Indisk vindaloo med kyckling

I Karlskrona finns det en liten pizzabutik som även säljer indisk mat och fy attan så goda rätter de har. Jag tycker att indisk mat är väldigt spännande med sina starka smaker och idag försökte jag att återskapa en av mina favoriträtter hos den lilla pizzrian, nämligen "Kyckling Vindaloo". Denna rätt ska smaka riktigt starkt, vara lite mustig och dessutom full av massa olika indiska smaker. Att återskapa rätter man ätit på restaurang brukar ju vara väldigt svårt. Jag kan inte påstå att min variant på vindaloo smakade precis som den hos pizzerian men den blev ändå jättegod fast på ett annat sätt helt enkelt. :) Tycker man om stark mat kommer man definitivt gilla denna indiska kycklingrätt!


Indisk vindaloo
(ca 4 portioner)

2-3 kycklingfiléer
3 gullökar
3 vitlöksklyftor
2 tomater
0,5 röd chilifrukt
1 tsk finriven ingefära
ca 2 dl vatten
0,5 dl rött vin eller rödvinsvinäger
ca 1,5 dl matlagningsgrädde
1 grönsaksbuljongtärning
0,5-1 tsk röd currypaste
socker
smör
salt och svartpeppar

Kryddblandning:
0,5 gurkmeja
0,5 spiskummin
0,5 kanel
0,5 senapspulver
0,5 garam masala

Gör så här:
Bryn kycklingen i en kastrull i lite smör,  krydda med salt och svartpeppar. Hacka löken och häll över till kycklingen, pressa/finriv även över vitlöksklyftorna. Hacka tomaterna i bitar och finhacka chilin, tillsätt detta i kastrullen. Finriv ingefäran och rör i den. Gör i ordning kryddblandningen, rör om den och sikta sedan den över kycklingröran och blanda runt. Tillsätt vin, vatten, grädde och buljongtärningen. Klicka även och currypasten och rör om. Låt koka ihop någon minut och smaka sedan av med socker. Servera med t.ex. ris, sallad och naanbröd.

4 kommentarer:

  1. Jätte Gott! =) Gillar din blogg! // Ma-Linn

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt att höra. :) Tack så jättemycket!

      Radera
  2. Hej, ska prova ditt recept ikväll, verkar gott!!

    SvaraRadera
  3. Kryddblandningen, ska det vara tsk, msk eller någon annan enhet?

    SvaraRadera