lördag 11 februari 2012

Krämiga choklad- och jordnötsmuffins

Egentligen hade vi sagt att det inte skulle bli några godsaker denna lördagskväll men tillslut tog sötsuget över och jag improviserade då ihop ett par kladdiga chokladmuffins. För att göra dem lite annorlunda slängde jag även i näve jordnötter, en ypperlig kombination som de flesta vet. ;)


Choklad- och jordnötsmuffins
(2 stora eller 4 normalstora)

50g smör
1 ägg
1,5 dl socker
1,25 dl mjöl
2 msk kakao
0,5 tsk vaniljsocker
en näve salta jordnötter

Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt det smälta smöret. Sikta i mjölet och rör om. Sikta även i kakao och vaniljsocker och blanda. Rör till sist i jordnötterna. Häll upp smeten i två stora muffinsformar eller i fyra mindre, strö på lite jordnötter på toppen och grödda i ugnen ca 15-20 minuter om de är stora muffins och lite kortare om de är mindre muffins. Pröva konsistensen med en sticka, se ska ha ett "krispigt" yttre men en kladdig mitt. Dekorera med t.ex lite chokladsås.

2 kommentarer:

  1. Ser jättegoda ut. Praktiskt att göra en liten sats, tanken har inte ens slagit mig förut. Kan ju bli farligt när det blir mycket över :)
    Ha en bra dag. Kram Therese

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, de blev väldigt smarriga! Precis, med en liten sats håller man sig i alla fall till en eller två muffins, annat blir det om man skulle göra en hel sats. ;)


      Kram!

      Radera