torsdag 3 februari 2011

Citron- och honungskyckling

Här kommer en sötsur rätt gjord på kyckling, citron och honung. Jag tyckte att det blev väldigt fräscht med all citron och med honungen som gav lite sötma. Det enda jag saknade skulle väl vara någon form av sås men det fungerade bra att bara ha sweetchili eller soya till. Gottgott!


Citron- och honungskyckling
(3-4 portioner)

3 kycklingfiléer
finrivet skal av ½ citron
½ tsk salt
svartpeppar
½ msk olja
½ msk olja
ca 6 skivor citron
½ msk pressad citron
2 msk flytande honung
½ dl vatten
1 hönsbuljongtärning

Skär kycklingen i bitar och lägg i en skål. Riv i citronskalet och krydda med salt och lite svartpeppar. Bryn sedan kycklingen tillsammans med citronskivorna på hög värme några minuter tills de fått färg. Sänk värmen och tillsätt pressas citron, vatten och honung. Smula ner buljontärningen och låt puttra i 10 minuter. Servera med ris, sweetchili eller soya och lite grönsaker såsom tomat och paprika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar