söndag 20 februari 2011

Makaroner- och köttfärsgratäng

Ibland har jag inte någon lust alls att ställa mig och laga mat, idag var en sådan dag. Däremot var sambon för ovanlighetens skull väldigt pepp och kom med idén att vi skulle slänga ihop en gratäng på makaroner, köttfärs och smaksatt crème fraiche. Det blev minsann förvånansvärt gott, speciellt med en klick balsamico till!


Makaroner- och köttfärsgratäng
(ca 6 portioner)

ca 3 portioner pasta
ca 600g köttfärs
1 burk crème fraiche - paprika/chili
4 tsk röd pesto
1-2 dl mjölk
½ tsk kalvfond
salt & svartpeppar
riven ost

Koka makaroner enligt anvisningarna på paketet. Bryn färsen i en stekpanna, salta och peppra. Tillsätt crème fraichen, peston, mjölken och kalvfonden. Tag fram en ugnsform, lägg i makaronerna, häll över köttfärssåsen och blanda runt (vi blandade även i lite riven ost). Strö även riven ost ovanpå och grädda i ugnen på 200° i minst 10 minuter tills osten smält. Servera med lite creme de balsamico och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar