Mozzarella- och pestopiroger
(ca 6 st)
(ca 6 st)
Deg:
4dl vetemjöl
3 dl durumvetemjöl
1dl fint rågmjöl
(Eller endast 8 dl vetemjöl)
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
100g smör
3 dl mjölk
Fyllning:
Mozzarella
Grön pesto
Tomatsås (gjord på 1 burk Mutti körsbärstomater, 2 pressade vitlöksklyftor och lite salt, peppar och strösocker)
Häll tomaterna i en kastrull oc mosa dem med en gaffel. Tillsätt vitlöken och krydda efter egen smak. Blanda mjöl, smör, salt och bakpulver till degen i en skål. Fördela margarinet med antingen fingrarna eller i matberedare. Tillsätt mjölken. Arbeta snabbt samman till en deg. Kavla ut degen och lägg tomatsåsen i mitten med mozzarella ovanpå och sedan pesto ovanpå mozzarellan. Stäng pirogen och knip ihop kanterna. Pensla pirogerna med lite mjölk. Grädda i ugnen på 225° i ca 10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar