måndag 21 februari 2011

Bakad potatis med baconröra & vitlökssmör

Ibland är det enkla bäst, som idag! Efter veckans storhandling bestämde vi oss för att göra lite bakad potatis med en baconröra till som jag hittade på Min goda sida. Vi gjorde även ett vitlökssmör och allt blev himlans gott tillsammans!


Bakad potatis med baconröra & vitlökssmör
(4 portioner)

4 bakpotatis
1 burk crème fraiche
1 paket bacon
1 liten rödlök
svartpeppar
oregano

vitlökssmör (ca 75g smör + 1-2 pressade vitlöksklyftor samt svartpeppar & salt)
sallad

Tvätta av potatisarna och stick hål på dem med en potatissticka. Lägg dem antingen i ugnen (60 minuter i 225°) eller i micron (12 minuter på båda sidorna av potatisen).
Knaperstek baconet i en torr stekpanna. Blanda sedan ihop crème fraiche, bacon och finhackad rödlök, smaksätt med svartpeppar och oregano. Servera den bakade potatisen med vitlökssmör, baconröra och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar