Kasslergratäng
(4-6 portioner)
(4-6 portioner)
ca 500g kassler
ca 8 champinjoner
1 gul lök
1 röd chilifrukt
1 burk Mutti, hela tomater (eller krossade tomater av annat märke)
1,5 msk balsamvinäger
3 msk matlagningsgrädde
1 dl finhackad färsk basilika
1 förpackning körsbärstomater
1 paket (125g) mozzarella
Sätt ugnen på 250°. Strimla kasslern och lägg i en ugnform med lite olja i. Fräs champinjonerna i lite smör och tillsätt sedan strimlad vitlök, hackad lök och strimlad chili. Låt fräsa någon minut. Häll i tomaterna och mosa dem, tillsätt balsamvinäger, grädd och basilika. Låt småkoka några minuter. Häll sedan tomatblandningen över kasslern. Skär körsbärstomaterna på mitten och lägg överst på gratängen. Skär mozzarellan i tunna skivor och lägg den ovanpå tomaterna. Grädda i ugnen i ca 10-15 minuter eller tills mozzarellan fått fin färg. Servera med potatis eller pasta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar