tisdag 8 februari 2011

Kasslergratäng

Kassler är väl ingen jättefavorit här hemma men nu har jag hittat ett recept som faktiskt var riktigt gott. Rätten är alltså en gratäng gjord på just kassler tillsammans med bl.a. champinjoner, basilika, tomatsås och mozzarella. Inspirationen till receptet kommer från Pyttes matblogg.


Kasslergratäng
(4-6 portioner)

ca 500g kassler
ca 8 champinjoner
1 gul lök
1 röd chilifrukt
1 burk Mutti, hela tomater (eller krossade tomater av annat märke)
1,5 msk balsamvinäger
3 msk matlagningsgrädde
1 dl finhackad färsk basilika
1 förpackning körsbärstomater
1 paket (125g) mozzarella

Sätt ugnen på 250°. Strimla kasslern och lägg i en ugnform med lite olja i. Fräs champinjonerna i lite smör och tillsätt sedan strimlad vitlök, hackad lök och strimlad chili. Låt fräsa någon minut. Häll i tomaterna och mosa dem, tillsätt balsamvinäger, grädd och basilika. Låt småkoka några minuter. Häll sedan tomatblandningen över kasslern. Skär körsbärstomaterna på mitten och lägg överst på gratängen. Skär mozzarellan i tunna skivor och lägg den ovanpå tomaterna. Grädda i ugnen i ca 10-15 minuter eller tills mozzarellan fått fin färg. Servera med potatis eller pasta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar