torsdag 10 februari 2011

Kycklinggratäng med röda såser och oregano

Jag märker nu att det har blivit ganska mycket gratänger i veckan, antagligen för att det är ett av mina favoritsätt att laga mat på. En massa passande smaker tillsammans i en och samma gratäng är aldrig fel!
Den här gratängen är gjord på både tacosås, chilisås, sambal oelek och lite röd pesto (som jag för övrigt har dille på för tillfället). Dock blir den inte stark i smaken eftersom allt blandas ut i matlagningsgrädde och bildar en sås som kyckling, champinjoner och paprika får gräddas i tillsammans med massa färsk oregano.


Kycklinggratäng med röda såser och oregano
(3-4 portioner)

3 kycklingfiléer
6-7 st färska champinjoner
1 stor röd paprika
2 dl matlagningsgrädde
4 msk tacosås (Hot)
1 msk Heinz chilisås
1+2 tsk röd pesto
½-1 tsk sambal oelek
2-3 msk hackad färsk oregano
salt
svartpeppar
riven ost

Skär kycklingen i ganska stora bitar, krydda med salt och peppar och bryn i en stekpanna tills de är nästintill gensomstekta. Lägg filéerna i en ugnsform. Fräs champinjoner och paprika i lite olja och tillsätt även 1 tesked av peston. Lägg sedan champinjonerna och paprikan över kycklingen. Häll upp grädden i en skål och tillsätt tacosås, chilisås, pesto, sambal oelek och oregano, blanda runt. Häll gräddblandningen över klycklingen och strö riven ost ovanpå. Sätt in i ugnen på 200° i ca 15 minuter eller tills osten fått färg. Servera med pasta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar