Den här gratängen är gjord på både tacosås, chilisås, sambal oelek och lite röd pesto (som jag för övrigt har dille på för tillfället). Dock blir den inte stark i smaken eftersom allt blandas ut i matlagningsgrädde och bildar en sås som kyckling, champinjoner och paprika får gräddas i tillsammans med massa färsk oregano.
Kycklinggratäng med röda såser och oregano
(3-4 portioner)
(3-4 portioner)
3 kycklingfiléer
6-7 st färska champinjoner
1 stor röd paprika
2 dl matlagningsgrädde
4 msk tacosås (Hot)
1 msk Heinz chilisås
1+2 tsk röd pesto
½-1 tsk sambal oelek
2-3 msk hackad färsk oregano
salt
svartpeppar
riven ost
Skär kycklingen i ganska stora bitar, krydda med salt och peppar och bryn i en stekpanna tills de är nästintill gensomstekta. Lägg filéerna i en ugnsform. Fräs champinjoner och paprika i lite olja och tillsätt även 1 tesked av peston. Lägg sedan champinjonerna och paprikan över kycklingen. Häll upp grädden i en skål och tillsätt tacosås, chilisås, pesto, sambal oelek och oregano, blanda runt. Häll gräddblandningen över klycklingen och strö riven ost ovanpå. Sätt in i ugnen på 200° i ca 15 minuter eller tills osten fått färg. Servera med pasta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar