Igår blev det en ny variant av lasagne till middag, lika gott som vanligt! Egentligen skiljer den sig väl inte så värst mycket från de andra recepten på lasagne som jag har lagt upp. Oftast använder jag mig av olika smaksättningar på mina lasagner och denna gången fick det bli med bl.a rött vin, röd pesto, basilika och mozzarella.
Lasagne med rött vin, basilika och mozzarella
(ca 6 portioner)
(ca 6 portioner)
1 paket lasagneplattor
125g mozzarella
ca 5 dl ostsås/béchamhelsås, köpt eller egengjord
Köttfärssåsen:
ca 600g köttfärs
1 förpackning krossade tomater (500g)
1 msk balsamvinäger
½-1 dl rött vin
½-1 dl grädde
1 köttbuljongtärning
2 vitlöksklyftor
2 msk röd pesto
½ dl färsk finhackad basilika
salt
svartpeppar
Bryn färsen i en stekpanna, krydda med salt och peppar. Tillsätt resten av ingredienserna till köttfärssåsen, blanda om då och då. Låt småkoka några minuter, smaka av med salt och peppar. Varva köttfärs, ostsås och lasagneplattor i en ugnsform, börja med köttfärsen, sedan ostsås och sist lasagneplattor. Avsluta med lasagneplattor med ostsås på. Skiva mozzarellan tunt och fördela ovanpå gratängen. Grädda i ugnen på 200° i ca 20-30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar